donderdag 6 december 2012

RECEPT RIJST TAARTJE

hallo allemaal

heeft je moeder of vader weer eens te veel rijst klaar gemaakt? ................. ja? Hier de oplossing:

een rijst taartje
nodig:
rijst
bruine basterdsuiker
olie
vormpje
pannetje
fornuis
vijzel
beker
hoe maak je het:
maak van de rijst en de basterdsuiker een puree met de vijzel in een bekertje.
als je dit gedaan hebt kun je de olie  in het pannetje doen (er mag meer bij dan normaal) en doe er alsvolgt de puree bij.
als je denkt dat het klaar is (er hoeft geen bruin gebakken randje op te zitten) haal je het uit het pannetje en doe het in het vormpje, druk je het stevig aan.
keer het vormpje onderste boven en het zal eruit vallen.
zo niet moet je het nog even in het pannetje doen.
als het wel is gelukt kun je het vormpje steeds opnieuw vullen todat je geen rijst meer hebt.
laat het 3 tot 7 min. staan.
als je het wilt eten kan je het in plakjes snijden of niet natuurlijk.
smakelijk eten

groetjes M.A.U.D.


1 opmerking:

  1. Ha, nu weet ik waarom een van de redacteuren van kidsforall moest weten hoe zo'n ding (een vijzel) heet.

    Het is een lekker taartje.

    Groetjes, Eek

    BeantwoordenVerwijderen